Nouvelle exposition ! Le musée rouvre le samedi 13 juin.

l'Art abstrait à vol d'oiseau

NOUVEAU : tour digital

Camouflage, Behind the Abstract Pattern

Art – Nature – War

Ecoles - groupes - familles - stages

‘Regarder l’art, l’art de regarder’, telle est notre philosophie. Nous essayons d’apporter les compétences nécessaires pour comprendre les arts plastiques modernes et contemporains, à partir de l’expérience et de l’étonnement. La visite d’un musée doit être à la fois instructive et amusante, pour les enfants, les familles et les classes.

FeliXart

Aspecten, Reflecties en Talenten

Le musée FeliXart dispose de trois plateformes d’exposition autour de l’œuvre de Felix De Boeck : Aspects, Réflexions et Talents.

FeliXeco

Art et Nature

De tuin van Felix, een groene oase van 5 ha, met een schat aan biodiversiteit. Kom een natuurwandeling maken, in de kruidentuin, de boomgaard en het moeras. In het museum kan u een ‘koesterschijf’ krijgen, waarmee gezinnen met kinderen op ontdekking kunnen gaan in het natuurdomein.

Volgende activiteiten

Alle activiteiten

Over FeliXart

Op een plek waar je het niet verwacht, in het centrum van de kleine verstedelijkte gemeente Drogenbos, ligt het FeliXart museum, in een oase van 5ha groen, het domein dat ooit van Felix De Boeck (1895-1995) was, een van de pioniers van de Belgische abstracte kunst. Het museum opende in 1996 en focust zich op historische en hedendaagse avant-gardekunst. Dankzij tentoonstellingen, projecten en publicaties van nationale en internationale uitstraling heeft het museum de laatste jaren een belangrijke plaats ingenomen binnen de expertise rond avant-garde, Interbellum en abstracte kunst.

Lees meer