Educatief aanbod

Scholen, groepen en gezinnen

Rondleidingen voor scholen

Rondleidingen met gids

Creatieve workshops

Met het hele gezin naar het museum

Natuurwandeling in de tuin van Felix

Op kamp bij FeliX: Kunst en Natuur

Rondleidingen voor scholen

Het museum biedt interactieve rondleidingen voor klasgroepen vanaf de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar, vanuit de optiek “kijken naar kunst en de kunst van het kijken.”

Wat gebeurt er allemaal in een museum? Wat kan je er zien? We gaan op stap doorheen het gebouw en ontdekken de tentoongestelde kunstwerken aan de hand van leuke doe-opdrachten. We focussen op de basisingrediënten van een kunstwerk: vorm, kleur, perspectief, materiaal, techniek, compositie…  Daarna gaan we zelf aan de slag in een creatieve workshop! De rondleiding wordt telkens aangepast aan de lopende tentoonstellingen, zowel de vaste collectie als de tijdelijke projecten kunnen dus aan bod komen.

Praktisch: Rondleiding en creatieve workshop: 1u30 – 2u

Prijs: €8 per leerling (klas van min. 15 en max. 25 leerlingen)

Mogelijk op alle dagen van de week tussen 10u en 15u.
Picknickmogelijkheid in de cafetaria, in de tuin of in de boomgaard
Combineer uw bezoek aan het museum met een natuurwandeling in de tuin van Felix!

Meer info en reserveren: info@felixart.org of 02/377.57.22

Rondleidingen met gids

Ook voor volwassenen is ‘het leren kijken naar kunst’ een van onze uitdagingen, en het gevarieerde aanbod van het museum leent zich daar perfect toe. Onze dynamische en ervaren gidsen laten u kennismaken met het museum en met de lopende tentoonstellingen. Een aangenaam, sociaal en leerrijk moment.

Praktisch: Duur rondleiding: 1u30
Prijs: € 80 per groep van maximum 25 deelnemers + € 8 inkom per persoon
Mogelijk alle dagen tussen 10u30 en 17u.
Combineer uw rondleiding met een aperitief, een brunch of een receptie.

Meer info en reserveren:
info@felixart.org of 02/377.57.22

Creatieve workshops

Regelmatig organiseert het museum creatieve workshops, op een zondagnamiddag. Creatief te werk gaan met abstracte vormen of met het thema van de tentoonstelling. Een namiddag knutselen en artistieke werkjes maken, een fijne activiteit voor jong en oud.

De workshops worden op onze activiteitenkalender bekend gemaakt en op onze facebookpagina.

Met het hele gezin naar het museum

Bij elke tentoonstelling in ons museum wordt er in het bijzonder gedacht aan onze allerkleinsten. Wij stippelen een speciaal parcours voor hen uit, met opdrachten en extra materiaal, zodat ook zij wegwijs raken in de wondere wereld van de abstracte kunst, die zo tot de verbeelding spreekt.

En zo wordt een museumbezoek een belevenis voor iedereen.

Voor de natuurwandeling kan u in het museum een koesterschijf krijgen om op ontdekking te gaan in de tuin van Felix.

Het museum organiseert twee maal per jaar een gezinsdag met creatieve workshops en activiteiten in het museum en in de tuin. Check de data in onze activiteitenkalender.

 

Natuurwandeling in de tuin van Felix

Een artistieke rondleiding kan ook gecombineerd worden met een natuurwandeling in het ecologische domein van Felix De Boeck, heringericht in het kader van een biodiversiteitsproject. En zo maken we kennis met de omgeving waarin schilder-boer Felix leefde: zijn oude hoeve, de kruiden- en moestuintjes, de boomgaard en het 5ha grote omringende natuurgebied.

Praktisch: natuurrondleiding met natuurgids: 1u

Prijs: natuurrondleiding: € 3 per leerling

Mogelijk op alle dagen van de week tussen 10u en 15u.
Picknickmogelijkheid in de cafetaria, in de tuin of in de boomgaard

Meer info en reserveren: info@felixart.org of 02/377.57.22

Op kamp bij FeliX: Kunst en Natuur

Bent u tijdens de schoolvakanties op zoek naar een creatief kampje waar uw kinderen ook veel kunnen buiten spelen in een prachtig natuurdomein?
Dit jaar organiseert het FeliX Art & Eco Museum drie stages, tijdens de tweede week van de paasvakantie (van 3 tot 7 april 2023) en in de zomervakantie tijdens de eerste week van juli (van 3 tot 7 juli 2023) en de eerste week van augustus (van 31 juli tot 4 augustus 2023). Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn heel welkom bij FeliX voor onze ‘Kunst en Natuur’-kampjes.

Hier vindt u het programma.

Inschrijvingsformulier (terug te sturen naar info@felixart.org)

Prijs: € 120 (deelname, verzekering, drank en fruit), sociaal tarief mogelijk, fiscaal attest

Meer info en reserveren: info@felixart.org of 02/377.57.22
Camouflage

FeliXart Museum

De rode draad in het FeliXart Museum is “kijken naar kunst en de kunst van het kijken”. Vanuit deze optiek leren kinderen zelf moderne en hedendaagse beeldende kunst begrijpen. Een museumbezoek wordt zo leerrijk en plezierig, wat de sleutel tot succes is voor elk bezoek. Daarom zorgen we ook voor interactieve opdrachten die rechtstreeks gelinkt zijn aan het beleven van kunst.

Elke rondleiding speelt ook in op de ervaring van de kinderen. Kinderen vertellen over bepaalde kunstwerken, mogen vragen stellen, en leren op die manier zelf nieuwe dingen bij. Kinderen geven zo, vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en verwondering, betekenis aan kunstwerken.

Camouflage

FeliXeco - Ik FeliX, Wij FeliX

Het FeliXart Museum neemt een specifieke positie in binnen het museale landschap in Vlaanderen: kunst staat er letterlijk naast erfgoed. Een modern museumgebouw domineert een domein van ongeveer 5 ha met de geklasseerde achttiende-eeuwse hoeve van de schilder-boer, de kruiden-en moestuintjes, de beschermde hoogstamboomgaard en het natuurdomein Het Moeras. Het vormt een groene oase in een verstedelijkte omgeving. Een unieke setting voor recreatie en educatie, die een verrassende mix tussen natuur, cultuur en erfgoed biedt.

Het FeliXeco-natuurdomein biedt sinds 2013 groene recreatieruimte aan omwonenden en bezoekers. Dankzij het clusteren van versnipperde groene ruimten werden grotere biotopen van fauna en flora mogelijk gemaakt. Het ambitieuze natuurproject werd uitgewerkt met de nadruk op biodiversiteit, correct beheer en de verwevenheid met de groene omgeving.  Deze groene oase sluit aan bij de Groene Wandeling van Brussel en vormt een natuurlijke toegangspoort naar de Zennevallei. Je kan hier wandelen, fietsen, picknicken, … Kortom, genieten van dit stukje puur natuur!

‘Ik FeliX, Wij FeliX’

Het domein is nog steeds in volle ontwikkeling en vele plannen en ideeën waarop al even werd gebroed, worden nu ook concreet uitgevoerd, samen met de inwoners van Drogenbos. Volkstuintjes met workshops rond ecologisch tuinieren, activiteiten rond de bakoven van Felix, koeien in de boomgaard en andere dieren rondom de boerderij, een ecologische speeltuin dicht bij het woon-zorgcentrum om zo het intergenerationele aspect te bevorderen… “Ik FeliX, Wij FeliX”, een project van en voor Drogenbossenaren.
Een initiatief van FeliXart Museum, Gemeente Drogenbos, Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei. Met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Gemeenschap.
Boek Tickets