FeliX genomineerd voor EMYA2023

Over onze nominatie en de European Museum of the Year Award

Onze nominatie in de pers

Over onze nominatie en de European Museum of the Year Award

Ons FeliX-project is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2023, de meest prestigieuze museumprijs in Europa. Ons erfgoedensemble, geïnspireerd door de boer-schilder Felix De Boeck, krijgt hiermee internationale erkenning, en daar zijn we heel trots op. FeliX ploegt voort…

De prijs gaat naar een museum dat sterk en innovatief is in diverse domeinen van de werking en bezoekers een unieke sfeer, een inspirerend verhaal en presentatie biedt en inzet op een creatieve manier van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Van 2D naar 3D, van het beeld naar verbeelding, van een abstract schilderij van Felix De Boeck naar een ensemble van kunst, natuur en erfgoed. Daar staan we voor. Net zoals Felix pionieren we vanuit Drogenbos, bouwen we samen met de lokale gemeenschappen een ‘community museum’ uit met een regionale, en nu ook internationale uitstraling.

Wij zijn vooral heel dankbaar, voor de steun van onze partners, onze bezoekers, onze lokale verenigingen en in het bijzonder ook van onze vrijwilligers. Deze nominatie en erkenning zijn ook voor ieder van hen.

De winnaars van de EMYA worden bekendgemaakt tijdens de officiële uitreiking van de EMYA-prijzen tijdens de jaarlijkse conferentie van het Europees Museumforum van 3 tot 6 mei 2023 in het Museu Historia de Barcelona.

Onze nominatie in de pers

Door nationale en regionale nieuwsmedia werd onze nominatie opgenomen.

Het artikel van de VRT

In het Nieuwsblad

In De Standaard

Op RINGtv

In Het Laatste Nieuws

Boek Tickets