Vacature coördinator publieksbemiddeling

Over FeliX Art & Eco Museum

Functie

Profiel

Aanbod

Solliciteren

Over FeliX Art & Eco Museum

Het FeliX Art & Eco Museum, gelegen in Drogenbos op de grens van de Vlaamse Rand en Brussel, is een dynamische instelling die oorspronkelijk gewijd was aan Felix De Boeck. Het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een thematisch museum met expertise in modernisme en abstracte kunst, aangevuld met projecten over hedendaagse kunst, immaterieel erfgoed en ecologie. Het moderne museumgebouw maakt deel uit van een groter complex dat ook de 18e-eeuwse boerderij van de schilder-boer Felix De Boeck, een beschermde boomgaard en een natuurgebied van 5 hectare omvat. Sinds 2021 functioneert het museum als een geïntegreerd geheel, dienend als zowel een kunst- als een gemeenschapsmuseum. Deze unieke combinatie streeft naar een pionierende voorbeeldfunctie en heeft een groot potentieel op lokaal, nationaal en zelfs internationaal niveau. Zo kreeg het museum tijdens de European Museum of the Year Award 2023 in Barcelona een ‘special commendation’. Het museum staat voor grote uitdagingen in een faciliteitengemeente waar multiculturaliteit een breed en divers publieksbeleid mogelijk maakt. Je wordt deel van een klein gemotiveerd team van medewerkers en vrijwilligers.

Functie

Het FeliX Art & Eco Museum Museum zoekt een coördinator publieksbemiddeling die via publiekswerking en participatieprojecten de instelling profileert en verbindt met een lokaal, bovenlokaal en regionaal publiek. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en opvolgen van het educatieve en vrijetijdsaanbod voor scholen,  groepen, families en kinderen. Als publieksbemiddelaar ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe en opvolgen van bestaande bemiddelingsprojecten voor zowel de kunst- als de eco-projecten en je werkt actief mee aan community building. Jij onderhoudt een uitgebreid lokaal, regionaal en landelijk netwerk met partnerorganisaties, (culturele) verenigingen, scholengemeenschappen en lokale initiatieven. Je neemt de coördinatie en opleiding van de vrijwilligers en gidsen op jou.

Profiel

Je hebt minimaal een masterdiploma of een gelijkwaardige ervaring, gecombineerd met minstens 2 jaar bewezen werkervaring als bemiddelingsmedewerker in een culturele organisatie. Je hebt ervaring met het opstellen en volgen van bemiddelingsinstrumenten en -activiteiten voor verschillende doelgroepen, van kleuters tot volwassenen. Ervaring met (project)subsidiedossiers is een plus. Je hebt een goede pen en beheerst perfect de Nederlandse taal en je communiceert correct in het Frans en het Engels. Je kunt zelfstandig en probleemoplossend werken en weet hoe je met stresssituaties en deadlines moet omgaan. Je bent op de hoogte van de huidige trends in het erfgoedlandschap. Je bent een teamspeler en flexibel qua werkuren en bent bereid om ’s avonds en in het weekend te werken.

Aanbod

– een boeiende job bij een warm team.

– de opportuniteit om mee actief een instelling verder te positioneren in een boeiende sector, zowel artistiek, ecologisch als naar gemeenschapsvorming toe.

– er is ruimte voor opleidingen. Je krijgt de kans om je vaardigheden verder te ontplooien

– een voltijdse contractuele functie van onbepaalde duur.

– een salaris binnen PC 329 op niveau B1A. Je kan relevante werkervaring meenemen onder bepaalde voorwaarden.

– gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, kilometervergoeding

– maaltijdcheques.

Plaats van tewerkstelling: FeliX Art & Eco Museum Museum, Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos

Solliciteren

De procedure bestaat uit vier onderdelen. Bij sollicitatie (met motivatiebrief, CV) dien je online een eerste waardenfit in te vullen. Na deze eerste stap worden er verder drie ronden voorzien. Een eerste proef test de kennis en vaardigheden voor de functie middels een voorbereide en een ter plaatse uit te werken plan. De laatste stap bestaat uit een interview.

De selectieprocedure wordt uiterlijk eind september 2023 afgerond.

Het sollicitatieformulier vind je via de volgende url: https://recruit.twegos.com/felixart

Vul je gegevens, motiveer je aanvraag en vul de enquête in.

Solliciteren kan tot en met 12 september 2023.

Uiterlijk 10 kalenderdagen na de deadline om te solliciteren ontvang je een uitnodiging voor de selectieprocedure.

Boek Tickets