Vrije denkers: Felix en Folon

Camouflage

Felix en Folon: op een fietstocht van elkaar

‘Vrije denkers’ stelt u een uniek parcours voor tussen twee monografische musea die zich op een twaalftal kilometer van elkaar bevinden, aan de rand van Brussel: het FeliXart Museum in Drogenbos, geïnspireerd door de boer-schilder Felix De Boeck, en de Fondation Folon in Terhulpen, bedacht door Jean-Michel Folon.

Project uitgevoerd in het kader van het Cultureel Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap.

Vrije denkers

Op een fietstocht van elkaar

Praktisch

Vrije denkers

Beide kunstenaars waren vrije denkers en behoorlijk vrijgevochten voor hun tijd. Hoewel ze behoorden tot verschillende generaties, drukten ze elk onmiskenbaar hun stempel op de 20ste eeuw. Los van hun leeftijd, hun cultuur en hun loopbaan, blijken ze toch heel wat raakvlakken te hebben.

Op een fietstocht van elkaar

Ze delen een voorliefde voor vrijheid, een verbondenheid met de natuur en een diep humanisme. In hun leven en in hun kunst stelden ze waarden voorop die ook vandaag nog actueel zijn, in het bijzonder het respect voor de natuur en de mensenrechten. Het FeliXart Museum en de Fondation Folon brengen deze artistieke en humanistische waarden tot leven. Het project ‘Vrije denkers’ moedigt zachte mobiliteit aan en stelt u een fietsroute voor die beide musea met elkaar verbindt, om zo kennis te maken met hun leven en werk.

Praktisch

Met de fiets door Vlaams- en Waals-Brabant, een prachtige route waarbij u kennis maakt met Felix en Folon.

Combiticket vanaf 6 juni 2021 te verkrijgen in het FeliXart Museum en de Fondation Folon:
combiticket: ticket + bezoekersgids met fietsparcours: 15 €
MuseumPassMusées & ICOM: gratis
Enkel bezoekersgids: 5 €

Fietstraject werd uitgewerkt door Pro Velo. Het is een eerder pittig traject, voor geoefende fietsers of om te doen met een aangepaste (elektrische) fiets. Voor een stadsfiets zijn de hellingen soms wat steil.
Beide musea hoeven niet per se op dezelfde dag bezocht worden. U heeft daarvoor 6 maanden de tijd.

Boek Tickets